Wie is Natuurlijk Trudy en wat doe ik natuurlijk graag?

 

In juli 1970 ben ik, Trudy, geboren. En als ik dit schrijf heb ik dus ruim een halve eeuw  mogen vertoeven en ontdekken in de natuur. De natuur heeft mij tot op de dag van vandaag nog nooit verveeld. In tegendeel, het fascineert mij nog elke dag. 

Wat zij te bieden heeft is zo groots dat ik besef dat ik in mijn leven daar maar een gedeelte van ga ontdekken.

Mijn interesse gaat vooral uit naar de plantenwereld en de toepassingen. Het kweken, zaden winnen, culinair toepassen, medicinaal inzetten en floraal vormgeven als bloemsierkunstenaar.

Ik heb in het voortgezet onderwijs eerst gekozen om me te ontwikkelen in bloemen en plantenteelt. Met deze bagage ben ik voor de uiterlijke schoonheid van de natuur gegaan en heb ik 17 jaar beroepsmatig als bloemsierkunstenaar  gewerkt.

Toen ik er bij toeval achter kwam dat het herkennen van wilde planten mij redelijk tot goed af ging werd ik er nieuwsgieriger naar. Ik volgde wild-kruidenwandelingen en op zoek naar meer verdieping ben ik een herboristen opleiding gaan volgen om te ontdekken wat planten te bieden hebben voor de mens. Want dat in de natuur is niets voor niets zoals het is.

 

Nu wil ik mijn kennis delen via deze site van Natuurlijk Trudy en persoonlijk contact in de vorm van (wild-)kruidenwandelingen, tuinadvies, workshops en lezingen. Zodat ik mij vaak en veel bezig kan houden met dat wat ik zo graag doe!

 

 

Wat is mijn doel.

 

  • Mijn uitdaging is om zoveel mogelijk mensen in contact te laten komen met een groot aantal eetbare planten(delen) zoals eetbare bloemen en (wild)kruiden die je nauwelijks tegenkomt in de (gangbare) winkel of groothandel. Maar wel hier gewoon in Nederland. Soms in jou eigen omgeving.

 

  • De medemens handvatten geven om toepassingen eigen te maken met dat wat de natuur biedt.