Op expeditie met Natuurlijk Trudy

Natuurlijk Trudy's Workshops

 

Heb je een groep v/a 7 personen kun je een afspraak maken om als groep een van deze activiteiten te boeken. Neem maar contact met mij op (kan ook per app) en we kunnen dan samen kijken wanneer het schikt.

 

Bijna het hele jaar rond kan je je salade verrijken met eetbare (wilde)planten. Alleen als het vriest kun je nauwelijks nog iets oogsten. De rijkste oogst uit het wild is voor mij het moment dat alles weer jong en fris uitgelopen is.

De eetbare planten wandeling geeft je al snel mogelijkheden en de informatie waarom je bepaalde (wilde)planten aan je salade zou willen toe voegen.

Op de locatie in Noardburgum waar ik een verzameling eetbare gewassen heb geef ik de laatste maandag van de maand 25 April , 30 Mei, 27 Juni, en 29 Augustus  een rondleiding. Je kunt je hier voor opgeven door mij te mailen, bellen of een berichtje te sturen.

De kosten voor de rondleiding incl. drinken en een versnapering met natuurlijke ingrediënten zijn € 10,- per persoon.

Na afloop is er gelegenheid om  eetbare planen te kopen met 20% korting.

 

 

Een groentespread om een (zelf gemaakte zaden) cracker mee te smeren. Of je boterham er (gezond) mee te beleggen. Een kruidenboter, crème kaasje, tapenade, pesto. Je kunt er voortaan net dat iets meer van maken. 

 

Zelf nog nooit Jam of compotê gemaakt?! Nu je kans.  Dat dit helemaal niet moeilijk is wordt vaak gezegd. Maar om het dan in je eentje voor de eerste keer te doen is minder leuk dan samen te doen. En het fijne van het zelf maken is dat je weet dat je dan vruchten jam eet en niet zoals veel jams (in de supermarkt) suiker jam met vruchten smaak. Ook een puur natuurlijke compotê is in een lekker feestje. En handig als je een te grote oogst hebt om het allemaal vers op te kunnen eten.

 

Een klasgenoot van de Herboristen opleiding was van mening dat het niet drinken van een kruiden thee een gemiste kans is. En ik denk dat ze daar gelijk in heeft.

Maar wat is nu het verschil tussen een medicinale thee en een drink thee? En hoe stel je z'n medicinale of drink thee samen? Heeft de temperatuur van het water waarmee je de thee zet nog invloed? Een paar vragen waar je tijdens deze workshop antwoord op krijgt. 

 

wasmiddel,  allesreiniger, wc reiniger en een luchtverfrisser met eenvoudige natuurlijke ingrediënten zelf maken. WIN (minder milieu belastend door natuurlijke ingrediënten) WIN (door véél minder verpakkingen) WIN (op de kosten). 

Winst In Natura

 

Bodyscrub en huidzalf met goudsbloemen zelf maken.

Goudsbloem in olie, zalf of crème helpt de huid met een spoedig herstel. Dus fijn om binnen handbereik te hebben.

Deze bodyscrub laat je huid zachter aanvoelen. 

 

Een andere kijk op de brandnetel.  Van een hekel aan naar niet meer zonder willen. Na het volgen van deze workshop zal je de brandnetel anders gaan waarderen. Misschien wel als super food voor mensen en je planten?

 

Fermenteren is verrot lekker! Deze hele oude conserveringstechniek is eigenlijk met alle harde groentes uit te  voeren. Ik zelf heb de voorkeur om koolrabi te fermenteren. Door je eigen draai met kruiden er aan te geven kun je eindeloos variëren. 

Tijdens deze workshop leer je op 2 manieren fermenteren. Met kneuzen zoals gebeurt met zuurkool en de inleg methode die visueel hele mooie resultaten kunnen opleveren.

Je darmflora wordt blij van gefermenteerde groentes. Omdat ze je darmflora ondersteunen en Omdat de groente al gedeeltelijk is voor verteerd en daardoor minder belastend is om door je spijsverteringstelsel helemaal verteerd te worden. Je kan deze gefermenteerde groentes in koude en warme bereidingen gebruiken. Ook leer je hoe je het geheel zuurder of juist minder zuur kunt maken.

 

Heb je van een arts een diagnose gekregen. b.v. een reuma gerelateerde aandoening, diabetes type 2, Darmklachten of klachten van het brein. Dan kan je met aangepaste voeding een positief resultaat berijken. 

Met mijn passie voor eten zoals de natuur het bedoeld, ervaringen en mijn herboristen kennis. Kan ik jou opweg helpen met een voeding en kruiden advies.  

 

Bij de bloemschik workshops is mijn intentie om jou manier van kijken naar de natuur (in je naaste omgeving) te verruimen. Door jou bij een bloemschik workshop ook zelf materialen te laten te verzamelen die we kunnen gaan gebruiken tijdens deze workshop. Natuurlijk is er genoeg materiaal aanwezig om "de opdracht" te kunnen maken aanwezig!

Welke materialen dat kunnen zijn vermeld ik bij elk onderwerp. Materialen die niet zijn benoemd, zijn natuurlijk ook welkom; we zullen kijken wat daarmee binnen de workshop aan mogelijkheden zijn!

 

Natuurlijk Trudy's Tuinadvies

Als je diverse planten in jou tuin hebt staan, staan er meestal ook eetbare planten tussen. Een tuin met veel eetbare gewassen hoeft helemaal niet op een moestuin te lijken.

benieuwd wat er al allemaal in jou tuin staat wat je kunt eten? Of heb je de wens om meer uit eigen tuin te kunnen gebruiken maar je bent erg gesteld op je mooie tuin. 

Ik kan je adviseren en ondersteunen hier in.

 

Vind je het fijn om in de tuin bezig te zijn maar weet je eigenlijk niet waar te beginnen of lukt het niet meer zo goed. Door het samen te doen wordt het leuker en ontspannender. We doen het samen. Jij verteld wat je wel kan en waar je ondersteuning nodig bij hebt. Je verteld welk resultaat je graag wilt hebben en ik vertel jou hoe we dat samen kunnen gaan aanpakken,

 

 

Mijn doel is om het jaar rond mensen kennis te laten maken met dat wat de natuur te bieden heeft. 

Door het geven van diverse diverse workshops, het delen van kennis en tijdens het ondersteunen bij het tuinnieren.

Je vind me op diverse markten, met dat wat de natuur (op dat moment) te bieden heeft en eetbaar is.  En voor informatie over alle activiteiten.

 

Bij de workshops is mijn intentie om jou manier van kijken naar de natuur te verruimen. Door jou ook zelf materialen te laten te verzamelen die we kunnen gaan gebruiken tijdens de workshop. Welke materialen dat (kunnen) zijn zet ik op de website bij de desbetreffende workshop.

Materialen die niet zijn benoemd maar waar van jij wilt weten of ze te gebruiken zijn, zijn natuurlijk ook welkom; we zullen kijken wat de mogelijkheden van dat materiaal is binnen het onderwerp van de workshop.